12 okt

Trailer Dik Trom beschikbaar

Afgelopen zomer werden er onder andere in Zwembad het Baafje opnamen gemaakt voor de film Dik Trom.  Inmiddels is de film gemonteerd en verschijnt hij binnenkort in de Nederlandse bioscopen.

Hieronder heb je al vast een voorproefje…

Korte inhoud
Samen met Pa en Ma Trom woont Dik in het knusse Dikkedam, waar iedereen net zo Bourgondisch en uitbundig is als hij. Het is er elke dag feest en de mensen eten hun buik rond aan taart en vettigheid. Dik heeft er veel dikke maatjes en is de koning van het bommetjes maken in het zwembad.
Diks gelukkige leventje verandert als de familie gaat verhuizen naar Dunhoven, waar zijn vader een restaurant begint. Afscheid nemen van Fred Banket, Joep Snoep en alle buren valt hen zwaar.
In tegenstelling tot Dikkedam is in Dunhoven juist iedereen bezig met het uiterlijk, gezond leven en sport. Ze zitten dan ook helemaal niet te wachten op het nieuwe restaurant van de familie Trom. Het eten zal dan wel lekker zijn maar het zit ook vol calorieën, waar je dik van wordt. De bewoners van Dunhoven zijn er zelfs een beetje bang voor.
Niet alleen het restaurant kent een moeilijke start, ook Dik heeft moeite zich aan te passen. Voor het eerst in zijn leven wordt hij zich bewust van zijn omvang. Helemaal als hij verliefd wordt op Lieve, het mooiste meisje van heel Dunhoven. Sonja Slager, de moeder van Lieve is diëtiste en zij weegt haar dochter elke dag.
Dik is niet de enige die zijn oog heeft laten vallen op de mooie Lieve. Ook Viktor, de brutale zoon van sportschoolhouder Dolf, vindt haar meer dan aardig. Tot overmaat van ramp bezwijkt Ma Trom voor de charmes van sportschoolhouder Dolf. De strijd tussen Dik Trom en Viktor om Lieve zal beslecht worden tijdens de lokale zomerwedstrijd.

DE VETSTE FILM VAN HET JAAR!

Marcel Musters en Eva van der Gucht als Pa en Ma Trom, Loes Haverkort als dieetgoeroe Sonja Slager, Thijs Römer als Dolf, eigenaar van een sportschool,
Stephan Evenblij, Birgit Schuurman, Nyncke Beekhuyzen,…

de jonge acteurs Fiona Livingston, Nils Verkooijen, Julien van Soest en…. Michael Nierse als Dik Trom

Het speelfilm regiedebuut van Arne Toonen
Een productie van Eyeworks Film & TV Drama.

Zie ook dit bericht, met daarin mijn fotoverslag van de opnamen in Heiloo.

Filmopnamen Dik Trom in Heiloo