22 aug

Dolfinn Rocks benefietfestival viert 1e lustrum.

Dolfinn Rocks 2010

Terwijl de houtstapel van het Timmerdorp Heiloo nog nasmeulde, kon ik m’n camera al weer meenemen naar het volgende evenement, namelijk het benefiet-festival Dolfinn Rocks, georganiseerd door Stichting Dolfinn.

Stichting Dolfinn heeft als doel om kinderen met een beperking, uit Heiloo en omgeving, financieel bij te staan om dolfijntherapie te kunnen laten volgen.  Éen van de middelen om hiervoor geld in te zamelen is het -door vrijwilligers georganiseerde-  festival Dolfinn Rocks, dat dit jaar z’n vijfjarig jubileum mocht vieren met onderstaand programma:

Programma 5e editie Dolfinn Rocks

Het feest begon om 12.00 uur met clowns, straattheater en diverse kinderattracties. Om 13.00 uur speelde drumband De Reiger, een groep van ongeveer 25 minder valide muzikanten. Deze band van esdégé-reigersdaal is zo populair dat ze niet eens aan alle aanvragen kunnen voldoen. De organisatie was dus erg blij dat ze er dit jaar weer bij konden zijn.
Om 14.00 uur speelde Samba Salad, een band voor kinderen met educatieve en multiculturele kinderliedjes – een verfrissend en verantwoord muzikaal tussendoortje. Om 15.00 uur kwam de winnaar van de Music Talkin’ talentenjacht op het podium, gevolgd om 15.30 uur door Mike van der Horst, het 15-jarige zangtalent uit Alkmaar.

Superrrtrio, bekend van de WK-single ‘Laat de Leeuw maar Schreeuwen’, heeft om 16.00 uur een optreden wegegeven.

De talentvolle Nederlandstalige rockband Helder speelde om 17.00 uur een knallende set. De debuutsingle ‘Laat me leven’ van de band Helder is door de vijf leden van deze live-sensatie geschreven.

Om 18.00 uur was het tijd voor Djumbo. Djumbo is ontstaan uit een promotiestunt van supermarktketen Jumbo. Lotte, Lindsy en Svenja werden uitgekozen om samen de groep Djumbo te vormen. Met liedjes als Eyahe en Hide and seek wisten ze heel snel de top 10 van de Nederlandse hitlijsten te bereiken. Djumbo zingt liedjes in half Engels, half Nederlands.

Om 18.45 uur was het tijd voor rock & roll, maar den in ’t Westfries, met Oôs Joôs. Klassiekers als Route 66 en The Wanderer worden vol overgave gespeeld. Maar dan wel met Westfriese teksten, want ze willen zingen over hun roots; Westfriesland dus.

Maxime Dassen, halve finalist Holland’s Got Talent 2009, trad op vanaf 19.45 uur. Ze heeft inmiddels een platencontract getekend en zal binnenkort haar eerste eigen single uitbrengen.

De afsluitende act om 20.45 uur was dit jaar weer een superknaller met Bob en de Blueband met Steffie. Steffie Zoontjes komt uit Limmen en won in 2008 het programma ‘Popstars’ van SBS6.

Programma Dolfinn Rocks 2010

De foto’s die ik voor deze -en eerdere- edities van Dolfinn Rocks heb gemaakt zijn te bekijken via onderstaande link:
Ga naar het album...

Het is ook mogelijk om de foto’s van Dolfinn Rocks 2010 na te bestellen via oypo.nl
De foto's zijn na te bestellen via Oypo.nl

Een sfeerimpressie van het geheel is hieronder de bekijken:

Bron video: Heiloo-Online

17 aug

Timmerdorp Heiloo 2010

Joost de Waker

Deze week organiseren de ruim 100 medewerkers van het Timmerdorp voor de vierendertigste keer het grote kindertimmerfestijn aan de Omloop in Heiloo. Als afsluiting van de zomervakantie komen er dan zo’n 600 kinderen zich uitleven op een enorme stapel hout, tientallen kilo’s spijkers en honderden liters verf en transformeren deze bestanddelen binnen no-time om in prachtige bouwwerken.

Timmerdorp Heiloo 2010 zal, evenals voorgaande jaren, eindigen met een groot fik.
Timmerdorp Heiloo 2010 gaat in vlammen op...

Meer informatie over het Timmerdorp Heiloo is te vinden op de website.

Fotowerk van het Timmerdorp is hier te bekijken:
Timmerdorp Heiloo 2010 Dinsdag 17 augustus

12 aug

Filmopnamen Dik Trom in Heiloo

Filmopnamen Dik Trom in Heiloo

Zwembad Het Baafje is gekozen als decor voor de film Dik Trom. De producent Eyeworks Film & TV Drama koos het sfeervolle en mooi gelegen Heilooër buitenbad als plek waar Dik Trom zijn zwemkunsten toont.

De filmproducent koos het groene en sfeervolle zwembad van Heiloo voor de opname van een scène waarin Dik Trom zijn kunsten laat zien in het zwembad.

Dik uit Dikkedam
Dik Trom is een vrolijke en spannende film over een jongen die samen met zijn ouders in Dikkedam woont. Hij heeft er veel maatjes en is de koning van het bommetjes maken in het zwembad. Zijn leven verandert als hij met zijn ouders naar Dunhoven verhuist, waar zijn vader een restaurant begint. Iedereen is dun in het dorp, en Dik heeft moeite om zich aan te passen. Voor het eerst van zijn leven wordt hij zich bewust van zijn omvang. Helemaal als hij verliefd wordt op Lieve, het dunste meisje van Dunhoven. Maar ook de in Dunhoven zeer populaire Viktor ziet wel wat in Lieve. Dik en hij strijden om haar hand tijdens de lokale zomerwedstrijd.

Het verhaal is geïnspireerd door de Dik Trom-boeken van Cornelis Johannes Kieviet. De rol van Dik Trom wordt vertolkt door de 12-jarige Michael Nierse. Eva van der Gucht en Marcel Musters spelen zijn ouders. Thijs Römer is Dolf, de vader van Viktor. De regie is in handen van Arne Toonen.

De film is vanaf 8 december in de bioscoop te zien.

Foto’s van de opnamedag zijn hier te bekijken:
Filmopnamen Dik Trom in Heiloo

Het is ook mogelijk om de foto’s na te bestellen via oypo.nl
De foto's zijn na te bestellen via Oypo.nl

Beeldmateriaal van de opnamen – bron: RTV-NH