28 apr

Geen tulpenfotos dit jaar…

Ik maak dit jaar geen  foto’s van tulpenvelden… ik maak dit jaar geen  foto’s van tulpenvelden… Neehee, ik maak dit jaar géén  foto’s van tulpenvelden…  echt niet!  ik wil niet…NIET DOEN!!!

I dont do flowerbeds this year

Hmpf…  wéér niet gelukt…  😉

19 apr

Een nieuwe fietstunnel onder de N203

Aanleg fietstunnel N203

In het weekend van 17-18 april 2010 moest het gebeuren: de aanleg van een fietstunnel onder de N203, tussen Castricum en Akersloot…
Tijdvak van uitvoering: vrijdagavond 20.00 tot maandagochtend 05.00 uur.

Dan heb je dus 57 uur de tijd om de weg af te zetten, asfalt weg te frezen, een ‘gaatje’ te graven, grond afvoeren en zand aanvoeren, de ondergrond te verdichten, 17 tunnelelementen à 22.500 kilo ‘t stuk aan te voeren, te plaatsen en aan elkaar te verbinden, het geheel weer laagsgewijs aanvullen met zand, stootplaten te plaatsen, het spul weer netjes toe te dekken met asfalt en dit asfalt weer te voorzien van belijning…

klinkt dus als een relaxed klussie! 😉

Fotoserie begint bij de plaatsing van de stootplaten…

De overige foto’s…
Aanleg fietstunnel N203

13 apr

De Prins Bernhardsluizen

Prins Bernhardsluizen

Vandaag moest ik in Tiel zijn en omdat ik geen zin had om aan het einde van de dag in de avondspits weer naar huis te rijden, ben ik even gaan kijken bij de Prins Bernhardsluizen.

De Prins Bernhardsluizen vormen de scheepvaartverbinding  tussen de rivier  de Waal en het zuidelijk gedeelte van het Amsterdam-Rijnkanaal. Ze liggen aan de oostkant van Tiel, zijn gebouwd in 1952 en eigendom van Rijkswaterstaat.

Het sluiscomplex bestaat uit twee schutkolken. De oudste stamt uit 1952 en is 350 m lang en 18 m breed. De tweede kolk is gebouwd in 1974 en is 260 m lang en 24 m breed.

De oudste kolk is uitgevoerd met twee sets traditionele sluideuren en één hefdeur die vanuit een heftoren gehesen wordt. De nieuwste kolk is uitgevoerd met twee hefdeuren en bijbehorende torens. De deuren worden aan de binnenzijde tegen aanvaring beschermd door een raamwerk met staalkabels dat gelijktijding met de deur gehesen wordt.

Ten noorden van de sluis wordt het Amsterdam-Rijnkanaal gekruist door:

  • De Betuwelijn, de spoorlijn tussen Tiel en Arnhem
  • Rijksweg 15
  • De Betuweroute de spoorverbinding tussen Rotterdam en Duitsland
  • De Grotebrugse Grindweg, een lokale verbinding tussen de bedrijventerreinen aan weerszijden van het kanaal.

Bron: Wikipedia

Meer foto’s:
Prins Bernhardsluizen in Tiel